Home / Acumulus

Acumulus

Lees of plaats review
Lees of plaats review

Iedereen kan eenvoudig online boekhouden dankzij het systeem van Acumulus. Het software pakket is namelijk speciaal ontwikkeld voor ondernemers en niet voor boekhouders. Hierdoor is het voor de ondernemer eenvoudig bij te houden en enorm gebruiksvriendelijk. Het is een goed pakket voor een ZZP’er of voor het MKB.  Probeer het programma GRATIS 30 dagen uit en beslis of het iets voor jou is.

Naar website

Online boekhouden met Acumulus

Vanaf nu kan iederéén boekhouden!” aldus de makers van Acumulus. Met dit online boekhoudprogramma heb je alles wat je nodig hebt als ZZP’er of ondernemer binnen het MKB. Veel software programma’s hebben een boekhouder als uitgangspunt gekozen waardoor je afhankelijk bent van een boekhouden. Acumulus vond dat dit anders kon en heeft daarom voor de ondernemer, jou dus, een software pakket ontwikkeld.

Met dit software pakket worden er automatisch kwartaal aangiftes en jaarcijfers berekend. Hier kun je al gebruik van maken vanaf slechts 9.95 per maand. Ook is het mogelijk om een gratis proefmaand te gebruiken. Tijdens deze proefmaand kun jij het programma bekijken en voor je zelf bepalen of het iets is naar wat je opzoek bent.

Hoe werkt het?

Als je een gebruikers account bij Acumulus hebt gekregen kun je inloggen op de website. Na het inloggen kom je bij een beginscherm oftewel het dashboard uit.  Het dashboard is enorm duidelijk en overzichtelijk. Zo zie je welke facturen er nog open staan en kun je bijvoorbeeld zien welke rekeningen jij nog moet betalen.

Binnen dit scherm kun je ook een nieuwe factuur maken, een uitgave boeken of je boekingen bijwerken. Dit is dus het centrale punt van het online boekhoudsysteem.  Als jij alles up to date in het systeem invoert, krijg je een duidelijk overzicht van je kosten en opbrengsten. De cijfers voor de kwartaal aangifte worden automatisch gemaakt. Ook de cijfers die je nodig hebt voor de inkomsten belasting worden eenvoudig weergeven. Hiervan kun je een export maken zodat je het direct zwart op wit hebt staan.

Als je als ondernemer met andere online facturatie of verkoopsystemen werkt is het eenvoudig een koppeling te maken. Acumulus heeft een automatische koppeling met de volgende systemen:

 • Webwinkelsystemen: Woocommerce, Seoshop, Magento, Mijnwebwinkel, CCV shop, Prestashop, virtuemart & Opencart.
 • Banken: Het inlezen van mutaties
 • Betaalmogelijkheden: PayPal, Mollie, Sisow etc.
 • Facturatiepakketten 
 • Overige systemen: Ov-reishistorie & creditcard maatschappijen

Waar sommige andere online boekhoudprogramma’s extra kosten vragen voor deze automatische koppelingen, is dat hier volledig gratis. Je kunt je wel voorstellen hoeveel tijd je kunt besparen dankzij deze automatisering.

Functie overzicht

Opstellen van facturen: Facturen kunnen binnen het programma eenvoudig opgesteld worden. Deze kun je vervolgens per email versturen naar de klant. Er zijn meerdere sjablonen beschikbaar die gebruikt kunnen worden voor de indeling van de factuur. Als je een factuur opslaat wordt deze direct in de administratie opgenomen.

iDeal koppeling aan de factuur: Op de factuur kun jij een iDeal betaalknop plaatsen. Op deze manier kan je klant direct en eenvoudig via iDeal de betaling voldoen. Een unieke feature binnen dit systeem.

Automatische verlegging BTW: Factureren naar een buitenlandse onderneming? Het systeem verlegd automatisch voor jou de BTW. Jij selecteert de juiste optie, het systeem regelt de rest.

Herinneringen versturen: Binnen het dashboard is eenvoudig te zien welke betalingen te laat zijn. Met een klik op de knop kun jij een betalingsherinnering sturen naar je klant.

Automatisch aangifte overzicht: Belasting aangifte doen? Alles wordt automatisch voor jou berekend. Jij hoeft het alleen nog maar over te nemen en in te vullen bij de belastingdienst.  Dit is zowel voor de kwartaal aangiftes als de inkomsten belasting.

Berekening fiscale voordeel: Fiscale voordelen zoals de starters aftrek en de MKB-vrijstelling worden automatisch meegenomen in de berekening. Dit hoef je dus niet meer te corrigeren.

Urenregistratie: Geen aparte software nodig voor urenregistratie of projectmanagement.  Binnen het systeem is het mogelijk om voor jezelf de uren bij te houden in bepaalde projecten. Hieraan kunnen facturen naar klanten toe gekoppeld worden.

Koppeling met webshop: Heb je een webshop? Geen enkel probleem de facturen van je webshop kunnen automatisch ingeladen worden binnen het boekhoud systeem.

Incasso traject: Betalen klanten niet? Het is mogelijk om eenvoudig een incasso traject te starten via incasso bureau Payt ( https://app.payt.nl/). Dit is een van de snelst groeiende online incassobureau’s van Nederland. Openstaande facturen kunnen doorgestuurd worden naar dit bureau.

En de volgende functies:

 • Bankmutaties inlezen van alle banken in Nederland
 • Gratis meekijk-functie en extra gebruikers
 • Documenten en scans opslaan bij boeking
 • Automatische backup
 • Altijd de nieuwste regelgeving ingebouwd
 • Relaties importeren en exporteren
 • Producten importeren en exporteren
 • KVK-gegevens automatisch ophalen

Vragen en onduidelijkheden?

Het kan zijn dat je vragen hebt over het gebruik van het systeem. Daarom heeft dit bedrijf een eigen wiki opgezet waar de meeste problemen waar gebruikers tegen aanlopen worden gebruiken. Dit is de zogenaamde Acumulus Wiki. Ook is het mogelijk om mee te discussiëren op het forum. Op het forum worden verschillende vraagstukken besproken en het team van dit software systeem reageert hier actief op.

Acumulus ervaringen

Benieuwd naar wat andere ondernemers van dit boekhoudprogramma vinden? Op deze pagina vind jij een aantal reviews van gebruikers die jou al voor waren. Lees de reviews om je te helpen bij het maken van een keuze. Maak jij binnen je onderneming gebruik van dit systeem?

Help dan andere ondernemers door jouw ervaringen te beschrijven in een review. Beoordeel op het gebruikersgemak, prijs, service en benoem de voor en nadelen van dit systeem.

Acumulus reviews
Wat andere gebruikers vinden Laat je beoordeling achter
Sort by:

Be the first to leave a review.

{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Laat je beoordeling achter