Home / Uncategorized / Belastingdienst contact

Belastingdienst contact

Belastingdienst-contact

Leuker kunnen we het niet maken, wel gemakkelijker. Toch kan het soms zo zijn dat je met vragen blijft zitten. In welke gevallen kun je contact opnemen met de Belastingdienst? En hoe kun je dat dan doen?

Goed zoeken

Wanneer je eens de tijd neemt om rond te neuzen op de website van de Belastingdienst, dan kom je er al gauw achter dat hier ontzettend veel informatie te vinden is. Vind je het moeilijk om tussen al deze informatie te vinden wat jij moet weten? Dan is het handig om helemaal onderaan de pagina op ‘contact’ te klikken en vervolgens op ‘Makkelijk antwoord op je vraag’. Wanneer je vervolgens klikt op de pijl omhoog die onderaan de pagina te vinden is, dan helpt de website je op weg in de wirwar van informatie. Op die manier kun je waarschijnlijk toch nog zelf het antwoord vinden op je vraag. Bedenk goed waar je vraag over gaat.

Heb je een vraag over de toeslagen, ga dan naar ‘toeslagen’. Heb je een vraag over het invoeren van producten uit een ander land, kies dan voor ‘douane’. Zo kun je stap voor stap de juiste informatie vinden. Ook kun je in het menu op de beginpagina kijken of je onderwerp er tussen staat.

Als je het echt niet weet

Als je na goed zoeken nog steeds het antwoord op je vraag niet hebt kunnen vinden, dan kun je contact opnemen met de Belastingdienst. Er zijn verschillende manieren waarop je dat kunt doen. Zo is er een team dat vragen beantwoord die je via diensten als Twitter en Facebook stelt. Daarnaast kun je bellen met de BelastingTelefoon, een brief sturen naar het betreffende kantoor, of contact opnemen via e-mail.

Welke manier het meest toepasselijk is, is afhankelijk van je vraag of de situatie. Via Twitter en Facebook kunnen uiteraard alleen algemene vragen worden besproken, waarbij geen persoonlijke informatie gegeven hoeft te worden. Hier kun je bijvoorbeeld vragen stellen als: “Tot wanneer kan ik aangifte doen”, of “Welke aftrekposten gelden voor mij als ondernemer?”

Een vraag waarbij je persoonlijke informatie moet geven

Wanneer je een vraag hebt waarbij wat meer persoonlijke informatie komt kijken, bijvoorbeeld een vraag over een terugbetaling waarbij financiën aan de orde komen, dan is het handig om met de BelastingTelefoon te bellen. Wil je graag iets schriftelijk versturen, bijvoorbeeld wanneer je een specifieke betalingsregeling wil treffen of de Belastingdienst documenten wil doen toekomen? Dan kun je een brief sturen. Zorg dan dat je de brief naar het juiste postadres stuurt.

Contact via e-mail is in bepaalde gevallen ook mogelijk, maar alleen wanneer u vanuit de Belastingdienst een e-mailadres krijgt aangereikt. Naar dit e-mailadres kunt u alleen mailen met betrekking tot dat specifieke onderwerp waarbij u het e-mailadres aangereikt heeft gekregen.

Wat te doen bij klachten

Wanneer je niet tevreden bent over het contact met de Belastingdienst of de werkwijze die ze gebruiken, dan kun je een klacht indienen. Dat kun je doen door via de website een klachtenformulier te downloaden. Je kunt dit dan invullen en terugsturen. Zorg er dan wel voor dat je heel specifiek beschrijft waarover de klacht gaat, inclusief belangrijke data en dergelijke.
Ben je het niet eens met een beslissing van de Belastingdienst, bijvoorbeeld omdat een betalingsregeling wordt afgewezen of omdat je moet terugbetalen terwijl je denkt dat dit niet zo is? Dan kun je in bepaalde gevallen bezwaar maken. Als deze mogelijkheid er is, dan staat dat altijd op de brief vermeld. Wil je bezwaar maken? Kijk dan op de website van de Belastingdienst en volg de stappen. Voor elk onderdeel kun je namelijk op een andere manier bezwaar maken.

Over admin

Bekijk ook eens

21% BTW tarief regeling

De btw-tarieven worden door de overheid vastgesteld. De lage tarieven zijn al sinds lange tijd …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *